Posted by Admin on 9th May 2008

Aduan & Cadangan

Jika anda mendapati mana-mana code yang tidak berfungsi dan pihak kami

terlepas pandang, mohon dinyatakan di ruangan komen di bawah.


Andai anda mempunyai cadangan untuk kami, juga mohon dipanjangkan di ruangan

komen di bawah. Terima kasih. Semoga Allah merahmati sumbangan kalian.



    254 Responses

  1. hi_j87 says:

    salam..
    mungkin lepas2 ni, designer2 boleh memikirkan satu cara utk menggredkan design2 yg mantap ni.. gred base on originality design (ni yg penting!)..
    kalau gred 1 bermakna design itu adalah 100% keluaran designer iluvislam.. (x superimpose, x ambil design org lain, ataupun x tiru kata2 hikmah org lain..) sbb ape yer? basically, kalau kata2 hikmah/design tu org lain yg punya, x manis laa kalau pengguna2 testi ni kena sound.. hihi! (mcm ader pengalaman jerk..) xpe2.. kita progress skit2 demi skit2..

    • semoga i liuv islam kekal di hati sy…dan saya harap iluv islam dpt membuat ruangan kelab pembaca…di samping itu sy hrp i luv islam dpt memaparkan kisah akhir zaman ..disini sjelah..wassalam…INGAT MATI,INGAT ALLAH

  2. firdaus says:

    depa kate leh wat mcm tu, so ana wat ler huhu! :D :P lgpun slame ana duk dlm keje2 dakwah, depa kate wat mcm ni yg dipanggil “kreatif”, tp kalo ikut pd ape ana blaja mmg bkan dipanggil “kreatif” ler, sbb kite tiru org nyer…

    p/s: erm xpe, dah depa kate kreatif, so trime kasih gak kpd designer luar, sbb ana leh copy n paste design antum, huhu! :D :P

  3. hi_j87 says:

    betul jugak tuu!
    kadang2 kita guna template produk org lain, modified dier utk jadi lebih menarik, maknanya kreatif laa kan! huhu! betul jugak.. heheh! kadang2 kagum gak tgk design2 spt “ISRAEL IS NOT REAL” yg ala2 matrix tuh! memang laa amik hasilkerja org lain, tapi kira kreatif laa kan, sbb kita modified die? hurmm..

  4. salam.. says:

    salam…saya memang tertarik dengan website ni..tapi boleh tak saya nak bagi cadangan?boleh tak buat iluvislam layaout? setakat ni just ada komen je kan?harap para designer iluvislam boleh buat layaout pulak..
    syukran..

  5. effysaiful says:

    assalamualaikum..

    ada yg bertanya, jika ada pengunjung (bukan designer team) yg ingin menyumbang karya, bagaimana?? ada cadangan?

    bg saya, siapa2 yg ingin menyumbang karya, bolehlah send direct link kpd gmbr yg telah diupload kpd mana2 designer team members.. i allah akan diupload as long as the width of the pict is not exceeding 500px..

    selamat menyumbang karya =)

  6. admin says:

    wslm wbt..

    boleh email-kan gambar tersebut kpd imkoyube[at]iluvislam[dot]com..tQ!!:)

  7. sekadar pendapat says:

    bgusny! dh ade kmajuan la nmpkny iluvislam nih. =)
    mudah sikit nk crik comment yg sesuai. alhmdulillah.
    hrp2ny akn ade utk layout lak pas nih. =)

  8. Rafie says:

    Layout friendster ke?

  9. Hasanah says:

    Tahniah buat team designer. Design sangat cantik dan menarik.
    Cadangan dari saya, kembangkan pulak kreativiti desingning tu kepada WordPress Template. Sekarang kan ramai guna WP. Kelebihan buat free template – dapat unlimited backlinks. Mesti ranking iluvislam cepat naik. Ye lah, sapa tak nak PR tinggi.
    Terima kasih.

  10. HafizAdam says:

    utk template tuh, kne ade bakat lam coding jugak, bukan setakat design jer..

    insyaAllah kalau ade kelapangan akan diusahakan..

    hehe

    p/s; mcm saya plak designer kat sini..

  11. Zulhafidz says:

    Hasanah:

    Alhamdulilah, idea untuk Template tu insyaAllah akan dimulakan dengan Header blog, Footer dan Background. Untuk fully utilize template juga insyaAllah akan diusahakan

    Designer boleh design insyaAllah, coding kena pas pada web designer =D

    insyaAllah.

    keluarga islam ku =D

  12. sarah says:

    salam…
    nk tnya..
    klu thank for the wish ad x?

  13. Zulhafidz says:

    Wslm sarah

    Thanks for the wish ya?
    Hasil pencarian masih belum ada.

    (yg ada thanks for the add ya.)

    InsyaAllah akan di design thank you for the wish =D
    stay tune ! =)

  14. firdaus says:

    wassalam, tgh diusahakan…
    tapi ana nyer lebih pd kartun…
    InsyaAllah bg mase yer, skrang tgh minggu bz ngan exam n etc…
    pilihan kartun2 telah dibuat, cume blum design kan jer lg… :P

  15. hi_j87 says:

    salam wbt..
    designer2 yg dohormati..
    mintak perbanyakkan design2 testi yg x terlalu besar..
    sbb kebanyakan yg ada di sini semuanya yg besar2 belaka..
    kalau boleh, pendekkan skit height dier..
    sbb ana ade send gambar2 dari website ni kpd kawan2 ana dalam comment diorg..
    tapi habih kene delete.. isk2.. bila tanya, rupa2nya gambar2 yg besar2 ni akan serabutkan page diorg.. (betul jugak tuh..)..
    harap dipertimbangkan..

  16. effysaiful says:

    ye, setuju.. sy rasa height plg tinggi pun 400px je kot yg plg sesuai.. kalau lebih tu, nnti makan ruang kat page frenster org..

  17. Zulhafidz says:

    Height rasanya tidak terkesan pada alignment page myspace,fs,facebook dll. walaubagaimanapun, 400-500px ok rasanya.

    Jika width rasanya mmg akan terkesan pada alignment myspace,fs,facebook dll.

    walaubagaimana pun. sememangnya akan dipertimbangkan =D insyaAllah.
    syukran hi-j8 kerana prihatin. =D

  18. kygsyg says:

    assalamu’alaikum…bole x pbnykkn lg testi good luck utk exam…jazakallah

  19. pak hassan says:

    ada beberapa testi tak leh di view..
    cuma ada icon dr photobucket..

    kenapa??

  20. locos says:

    saya ada reply thread pak hassan.. boleh baca disana utk info dan tutorial..boleh gunakan imej lain dahulu sebelum akaun effysaiful boleh digunakan kembali..

  21. effysaiful says:

    adeh, byk betul aduan pasal testi effysaiful ni.. heheh..

    sori la ye.. webmaster pun dah tlg transferkan semua image ke akaun flickr.. so from now on, there shud be no prob =)

  22. cahaya kemasyuran says:

    salam.
    saya dah register untuk jadi ahli..
    tp knape tak dapat,,
    saya tk faham la

  23. Admin says:

    wslm wbt.

    mungkin link utk verification masuk ke folder ‘spam’/'bulk’ dalam email anda. Mohon check folder berkenaan.

  24. Andre Arthur says:

    Cuba lepas ni, pihak designer bwat layout lak,
    bru gempak..

    Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada,
    I’m new user

  25. wmazmi says:

    salam. saya ada letakkan picture message pada blog saya yang mempunyai link ke testi iluvislam. namun gambar tersebut tidak dipaparkan sebaliknya keluar gamabr phoobucket bandwidth exceeded. setelah saya semak, ianya drp link pengguna photobucket firdausluct, saya paste code di bawah. saya ada juga letak gambar yang link kepada spica_gen dan gambar tersebut dipaparkan. harap dapat meneliti perkara ini.

    src=”http://i295.photobucket.com/albums/mm149/firdausluct/iLuvIslam/General_008.jpg

  26. syief@ says:

    bt la code utk org y pkai purdah plk.

  27. Hafizadam says:

    saya perasan logo iLuvIslam yang diletak pada testi tak lawa..
    pesal ekk?
    team designer tak bagi logo RAW ke?
    (i mean logo dlm format asal yg berkualiti tinggi)

    text http://iluvislam.com excluded from this case..

  28. Hafizadam says:

    i think there’s something missing in the code..
    maybe tag ‘center’..
    lebih kemas kalau ade..

  29. Hafizadam says:

    frontpage tuh elok kalo letak thumbnail item2 popular atau recent atau sebagainya seperti SITE INI..

  30. adli says:

    ASSALAMUALAIKUM
    nih nak ccadang skit nih,,,..mcm nak tanya pon ada gak nih..
    per kata kiter design kiter punyer design n leh raga kat site nih…
    boleh ker? pasal kier baru join nih

  31. ekin says:

    salam… sy nak cadangkan u all buat layout untuk friendster yang berunsurkan islam… sy yakin dan pasti ianya pasti akan mendapat sambutan hangat punye..sblm ni pn saya sendri tercari2 layout brunsurkan islam tp stakat ni blm ade lg…klu bleh sy nak u all jd yg pertama terbitknnye…hope u all pertimbangkan cadangan ni…plzzzzz….

  32. huffazz says:

    leh tak sdiakan layout untuk MS ke FS ke… wat cam kartun2 islamic…. :D sure ramai guna

  33. Dianiliebe says:

    Assalamu’alaikum..
    sy baru je join kat site nie n nak try copy code..tpi dah buat sume tak menjadi punn..?? tolonglah tunjuk ajar yek..ma’af la..sy tak faham sangat pasal IT nie..mintak ma’af byk2..salam

  34. Firdaus™ says:

    Wa’alaikumussalam…pada Dianiliebe…copy code yg ada pada bawah testi tu…ada satu box dalamnya ada code², select all kemudian copy…dan cuba paste di friendster atau mana² yg berkaitan…

  35. ibnuabdullah says:

    salam ukhwah fillah,terima kasih pada admin iluvislan semoga sunbangan anda dpt menyemarak kan budaya islam di alam maya untuk generasi islam dan dpt menguat jati diri tauhid ilullah para remaja cinta kan islam… saya cadangankan kalau dapat buat stiker kereta iluvislan atau testi2 yg ada di buat sebagai stiker kereta untuk promosi islam di luar… semoga mendpt perhatian pihak admin,semoga subangan anda dpat rahmat dan redha Allh amin..

  36. anum says:

    As’kum… Alhamdulillah…bagus betul ruangan yang disediakan di iluvislam.com. Teruskan usaha. Jika boleh selitkan jua ruangan bertanya kpd pakar/ruang diskusi mengenai permasalahan teman2 seislam. Tambah juga ruangan untuk keinsafan seperti paparan kehidupan saudara kita di Palestin atau luahan saudara yang sedang menjalani UjianNya. Agar kita selalu insaf. Sajak2 atau cerpen/buku2 yang berunsurkan Islam yang baik dibaca juga boleh dikongsi. Sekian. Semoga usaha yang baik diberkatiNya..amin..

  37. naim says:

    assamualaikum…tq kerana adanya admin iluvislan dpt menyemarak gie islam…tpi masih byk kekurangannya.spt gambar terhad dan x byk,ada yg nk dekat2 sama gambar,perlu grafik yg ctk dan sesuai gan jiwa kira semua golongan.sekali g saya ucap tahniah.semoga dpt maju gie.

  38. m.nasrhun says:

    ass alaikeum… allhm tlah ku dpat nak islam yang kreatif menuankan di fs.
    saya sendiri bangga akan web ini dapat bersilahturahmi dengan nak fs islam.
    moga makin kreatif n smart.

  39. jamal says:

    Assalamualaikoom,
    Saya ingin beri cadangan, sekiranya boleh mana mana artikel yang berunsurkan dakwah,firman atau hadis dan sebagainya dibuat juga dalam bahasa Inggeris.
    Sekiranya terdapat ayat ayat yang boleh menyedarkan umat Islam maupun yang tidak.Insya Allah.

  40. azzah says:

    salam.
    kadang2 ada html tak function.
    yg mana satu?

    Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

    under kategori general.kalau dah difunctionkan terima ksih ya.

    admin : DONE

  41. syaffuan says:

    wt la layouts lak…

  42. Han Ri says:

    Kalau boleh, sama-sama sumbang-sarankan idea untuk designer. Disebabkan design testi masih sedikit, idea daripada pelawat-pelawat amatlah dihargai. Beritahu saja mahu yang bagaimana, insya-Allah kami akan design-kan.

    Kalau tak ada dibuat tu, maaflah ya :D

  43. Zulhafidz says:

    Salam, betul tu han ri.

    if sesiapa ada request untuk apa2..boleh la tulis di sini..insyaAllah kami cuba penuhi request tersebut…

  44. nonickname says:

    As designer jangan lupe element and principles of design then portal/blog ni hope dia punya site management biar consistent dan visual engaging.. jgn lupe white space jugak penting.. TQ

  45. alwan says:

    salam designers iluvislam sekalian…..boleh tak minta diperbanyakkan lagi testi yg ada gmbar MUSLIMIN..? banyak testi yg ada skrang gmbar muslimah jer…thankx…

  46. Han Ri says:

    Insya-Allah akan diusahakan. Terima kasih atas cadangan!

  47. Salam… ana cuma nak beri pendapat… salah satu image dalam bahagian perkahwinan..di mana gmbar wanita mengucapkan selamat pengantin baru itu memegang 2 anak patung ‘anjing’. kenapa anjing? seeloknya tiada patung.. terima kasih. wassalamullahi ‘alaik

  48. freshie says:

    salam..trime kasih..trime kasih nadzirum mubiin ats pndpt tsbt. maaf krn ana kurg teliti ttg patung tu. utk pgthuan nta/ni patung tu adelah mashimaro, watak seekor ‘fat rabbit’. bukan anjing. karakter wanita tu pulak asalnya dilukis olh saudara hanri dan ana cume mengalernye. andai nta/nti rase ia msih tidak ssuai, mohon utk maklum pd ana lg ye..trime kasih..

  49. lah says:

    salam sy rase lamanweb nie kene bnyakkan lagi gambar2 yg berkaitan.

  50. han ri says:

    macam mana gambar yang berkaitan tu ya? boleh jelaskan sikit tak, lah? :D

  51. nur says:

    bestla saya dpt masuk web nie…kalau boleh bykan mutiara kata yang mempunyai gmbr2 cute…

  52. sue says:

    assalamualaikum
    saya merupakan peminat baru dan baru sahaja mendaftar
    saya nak bagi cadangan sket
    password yg di create tu susah sangat nak ingat
    n lagi satu sangat pnjg dan agak menyusahkan saya untk login
    minta dapat memperbaiki lagi
    ~sekadar memberi pendapat~

  53. Saiyidatul Husna says:

    salam,
    nak bagi cadangan..
    leh tak letak berapa bilangan design ada dlm setiap kategori.
    contoh skrg mcm General(90)
    90 tu bilangan design ke?

    tp kalo klik pd setiap kategori tu, mcm tak view semua jek
    atau just 5 design per page?
    kalo 5 je, adalah lebih baik jika ada link page utk ke page seterusnye atau pun just < page 1,2,3,4,5 >last

    tade la design2 yg lama2 tu tersembunyi jek

    just my 1 cent :D
    thanx

  54. srikandi umar says:

    salam…
    ana nk tanya shj. boleh x kalau ana nk ambil gmbr2 testi ni dan jual sbg bookmark. bukan nk dpt keuntungan, tp utk kelancaran aktiviti dakwah kat sekolah, boleh x.

  55. srikandi umar says:

    …ataupun letak kat majalah sek…

  56. aliaschik says:

    w’salam srikandi umar..pasal tu leh rujuk kat ni http://www.iluvislam.com/v1/copyright.php kalu ade ape2 masalah leh gitau balik..

  57. aliaschik says:

    >>Saiyidatul Husna bagus cadangan tu..sebelum ni ade cadangan nak wak macam tumbnail kat tepi..senang nak pilih,emm dalam proses kot..

  58. aman says:

    salam, ade testi mcm peringatan pasal mati? leh send kat kawan2 utk ingat2 :) trima kasih :)

  59. ana_solehah says:

    salam… emm,tak nak ke design layout islamic yg cute utk friendster’s layout?
    sshnye nk crk layout islamic..

  60. islamic gurlz says:

    4

  61. jiah says:

    salam…em

  62. zabar says:

    Salam.Camne nk tau design yg dihantar oleh penyumbang diterima atau ditolak??tq

  63. haziQ says:

    xde HTML code bgmbr smbutan tahun baru Islam ke???…….hope adala k….

  64. haziqah says:

    salam…
    hrap ade utk layout friendster and etc.
    harap sesangat….

  65. ImKoyube says:

    zabar: kalau design itu keluar di testi.iluvislam, maknanya ia diterima. Atau kadang2 ada krew iluvislam yang akan inform melalui email.

    haziQ: ada design itu. Sila check di kategori ‘bulan Islam’

  66. sue says:

    salam..
    ni msg utk saudara “firdaus mahadi”…
    leh tak tolong delete testi code 0153…
    tuan punye gambonya tak suka gambo dia di buat mcm tu tanpa kebenaran…
    mohon maap ye…

  67. saiful_ilham says:

    salam
    boleh tak sedia design jihad lak

  68. terima kasih pada sue atas teguran, sudah di delete…insyaAllah tidak akan diulangi kesilapan, mohon maaf pada kawan saudari

  69. nha_yang says:

    Maaflah kalau tersalah pandang atau tak perasan, tapi macam takde muslimah berfurdah dalam avatar.Boleh tolong tambahkan? Kalau ada tolong bagitau dimana. Kalau nak copy dari tempat lain yang ada gambar muslimah berfurdah mcm mana ya?

  70. hafidz says:

    ada x untuk kita buat nama dlam jawi or arab…klau ada kasi tau mna..??

  71. sue says:

    salam firdaus…
    terima kasih ye sbb dah delete..
    maafla susahkan awak..
    tp ini kehendak tuan punye gambar…
    saya tolong sampaikan aje….
    sekali lagi maaf dan terima kasih…
    selamat tahun baru 1430H

  72. W’salam..terima aksih atas teguran, tak mengapa…sbb tu design lama dulu, insyaAllah takkan berulang hal yg sama…terima kasih :) Salam Hijrah :)

  73. abu faqih says:

    Ana mohon pertolongan daripada designer yang ada fikrah Islamiah (siasah) utk bantu ana dalam hal2 memenangkan islam .harap dapat bantuan. hubungi ana di email..

  74. sahabat islam says:

    assalammualaikum,
    saya sokong abufaqih68@yahoo.com,

  75. Awien says:

    Xde skin or theme friendster?
    kan best kalo ade :D

  76. khadijaaisya says:

    Boleh crita sikit camna nak paste html code dalam facebook especially untuk ruangan wall to wall atau mana2 aje yang sesuai, tak tau caralah sebab tengah promote kengkawan supaya menggunakan iluvislam untuk antar apa2 ucapan.Tq.

  77. cute says:

    rasanya facebook x benarkan HTML code.

    so maybe khadijaaisya boleh promote artikel2 iluvislam ke? ke camna? saya pun nak promote iluvislam kat facebook.

  78. khadijaaisya says:

    Kalau camtu..kena save kat tempat lain n upload as a photo, then baru boleh post to wall.Address iluvislam dah saya posted untuk promote kengkawan guna dan sumbang artikel2 iluvislam. Ikhlas cakap, memang design dan sumbangan di iluvislam cantik2 belaka n terbaik yang pernah saya lihat…syabas kepada designer.Saya suka sangat!!!!Nak sumbang idea tak tau cara….nih kena belajar ni….ada tengok sikit2 cara dia, tapi belum masanya……InsyaAllah.

  79. faeza says:

    Salam..saya nak bagi cadangan agar iluvislam ni ade lagu2 nasyid atau berunsurkan keislaman dan ketuhanan, ataupun berunsurkan persaudaraan sesama islam,,???mane tau ley menarik lagi ramai orang untuk laman ini?,

  80. ruby says:

    bagaimana kalau ada gambar bergeraknya? (animated picture)
    lebih asyik…

  81. sahabat islam says:

    aslmualaikum.. sy nak bg cadangan sikit.. blh x klu iluvislam diperkembangkan ke unsur2x dakwah yang sememangnya diwajipkan kepada kalifah2x allah yang ada di muka bumi ini.. insyallah suma dpt berkat dan pahala bersama.. alhamdullillah.. iluvislam bukan setakat untuk testi je.. kan? pertimbangkan la k?

  82. raudah says:

    asslamualaikum…..
    saya nak cadangankan sikit….kalau blh, di adakan juga ruangan rujukan nama2 bayi lelaki dan perempuan serta maksudnya sekali….syukran….

  83. sriqa says:

    assalamualaikum..
    knape ek x bule send komen kat mspace?ade tlis terms of service violation..adeh!

  84. Mohd Safwan says:

    Assalamualaikum.Subhanallah,cntik..bleh tmbh yg kaligrafi khat..

  85. meina says:

    salam.
    nape layout yg saya nak untuk di letakkan ke dalam friendster ianya tak appear.
    saya dah ikut arahan yg diberi.
    saya dah lama nak layout islamic macam nie.
    kesal gak kalo tak dapat.hehehe….

  86. assubhudada says:

    kekalkan prestasi iluvislam ok..
    allahuakbar!!3x

  87. asyraf says:

    a.kum..bagi ana satu usaha yg baik ana suka kata2 semangat yg diberikan kalau boleh perbanyakkan lagi..

  88. luv purple says:

    salam

    sy nk cadangkan designer tuk wat testi assalamualaikum n waalaikumsalam.
    blh x? hrp2 cadangan sy ni dilaksanakan.
    amin..

  89. freshie says:

    saye pernah buat satu testi. “Tebarkan Salam”. ade juge word assalamualaikum

  90. lin says:

    assalamualaikum…
    erm..karya bek2,cute n punyai msg2
    yg molek utk di tema ole sume..
    so,gud luck pd sume designer…
    korang sume mmg best…
    ….salam….

  91. hazrah says:

    askum….saya dh rgister n dh dpt psswd melalui emel…n then sy dh login dn bl sy post graphic comment kt myspace kwn sy dh suces tp cmment 2 xkuar hnya kluar “term of service violation”..plzz help me sy dh xphm k wt pe….

  92. min says:

    kalu bleh, masukkan tentang boikot israel….

    terima kasih

  93. ijja says:

    Assalamualaikum..team iluvislam, saya ada cadangan,
    Why not, krew iluvislam kuarkan produk sendiri macam something yang berkaitan keindahan beragama contohnya kuarkan produk spt- penanda buku ker, keychain, notes book, or t-shirt yang menggunakan logo, tagline iluvislam, then dari produk tadi boleh membantu sedikit sebanyak pembangunan web ni or untuk satu pelaburan dalam jangka masa panjang n yang akn terdepan…{just an idea, if i am wrong, please correct me}

  94. teguh says:

    ASLMLKM

    MAAF PENGGUNAAN FONT SELAKNYA JANGAN GUNAKAN YANG HURUF “T” YANG SEPERTI SALIB

    TOLONG DIPERHATIKAN LAGI, PENGGUNAAN FONT.

    TRMKSH

    WSLM

  95. assalamualaikum… maaf, saye nak tnye nape ye saye nk copy n paste code gmbar2 ke blog saye x jd ye?

  96. freshie says:

    SALAM ENCIK TEGUH.TRIME KASIH ATS KEPRIHATINAN. NMPKNYE ENCIK TEGUH AMAT SENSITIF DGN NILAI2 ISLAM. ALHAMDULILLAH. NAMUN ENCIK TEGUH, KITA HARUS RASIONAL. KALAU MAHU MENGELAKKAN PGUNAAN HURUF T (SPT SALIB) MCM YG EN TEGUH KATEKAN, NMPKNYE SMUA ORG TPAKSA MNULIS DGN HURUF BESAR SEPERTI INI LAH YE. DAN HARUS MEMANSUHKAN TULISAN RUMI KESELURUHANNYA. MAAF, SY SENGAJA MENAIP DGN MODE CAPSLOCK KRN SY CUBA MENURUT SARANA TSBUT. TP SBNRNYA SAYA RASE TIADA SALAHNYE GUNEKAN FONT TSBUT. ULAMA’ KITA JUGAK TIDAK MELARANG. “TIDAK HARUS JUGA KITA MNGHARAMKAN SST YG HALAL”. LEBIH KURANG BEGITULAH UMPAMANYA. Maaf andai tersilap kata. saya bukanlah begitu alim dlm hal ini

  97. firman says:

    kalo bsa di adain dong layout islami

  98. syakirah says:

    ana cadangkan supaya iluv islam membuat friendster layouts kerana ana tak suka friendster layouts yang tidak berkenaan degan islam.harap maklum.

  99. hamid_wakid says:

    asslmkum………

    ana baru pingin gabungan,, ini forum dari malaysia y??

    ana anak indonesia,, lam kenal semua y.

    iya donk,, please iluv islam buat friendster layout,, supaya ada nuansa islam d friendster para remaja muslim terutama

    key,,,

  100. vi says:

    assalamu’alaikum…
    blh tny kan??dmn seh backraound n layoutnya yg islami gt hehehe
    mkch

  101. a'isya says:

    assalamualaikum..
    bley x ana nak tanye sket je…
    umm…bley ke if ana nak print antum/antunna punye design tu?
    cute gile… ana nk jadikan something to give out pada kawan2 n sahabat2 ana… the words yg ade kat antum/antunna punye design tu mmg bley wat org tersentuh n fikir balik on their deeds… coz writings sometimes can be a better way of dakwah in stead of speech….plus, design antum/antunna tu mmg cun ah.. kire mmg kalo org dpt, mmg nak simpan ah… xpun paste kat meja study ke… hehehe:p
    umm…. bley ke ek?

  102. aliaschik says:

    to a’isya: syukran atas komitmen saudari..pasal nak print design tu boleh klik n rujuk kat Copyright Policy kat atas tu (kat header blog)..kat situ semua dah di terangkan..teruskan memberi komitmen anda untuk islam..syukran skali lagi >_<

  103. Assalamualaikum , saya ada cadangan . Boleh tak ILovIslam Buat Layout Untuk Friendster , Myspace ???? Lagi best bubuh layout yang lain daripada yang lain . Mesti meningkat pengunjung ke laman web ini . Ok ???

  104. a'isya says:

    JazakALLAH khair, aliaschik for d’ info…
    May all d barakah keep on flowing to all of U…
    Teruskan Jihad antum/ antunna…
    Ana support perjuangan antum /antunna ni..
    CHAIYOK!!!!!
    ;)

  105. zul says:

    salam………tahniah kepada semua design2..teruskan usaha anda semoga diberkati oleh Allah SWT….Nak tanya sikit…camne nak belajar buat design leh bagitahu tak?

  106. atirah89 says:

    salam..ana try copy n paste testi design 2 kt fs tp x boleh..camne ye
    bleh tlg ajrkn..

  107. luv purple says:

    salam.
    sy nk cadangkan iluvislam designer wat flash testi..
    mesti menarik.hehe

  108. nasoha says:

    sy nak tanye cam mane nak dapt designer,yg cantik2 ni

  109. eyma says:

    salam,
    sy tercari-cari ucapan “Salam Maulidur Rasul”
    xde ker?!
    isnin nie kn maulidur Rasul..nk wish la kt kengkawan..
    cari2 xda pn.. hurmmm :-(

  110. fadhil says:

    salam…

    napa tak de comments utk maulidur rasul….atau saya terlepas pandang.

    thx….

  111. freshie says:

    sume designer ngah sibuk ngan mende lain agaknye. huhu. fadhil xtlepas pndg

  112. whitelover says:

    salam..sudah lama ingin bertanya nih..
    sejak duamenjak ni kenapa code testi cm xjadi pape bile nk send testi kt sesapa lam fs? :)
    urm..bila space sikit lpas “Dapatkan Mesej Bergambar di Sini -space- ” bru ok..
    tp tataw la..hoho mtk maaf..memandai jek sy neh..

  113. al-hadi says:

    assalamualaikum

  114. al-hadi says:

    hai kaum muslimin…..iman aku lemah….

  115. emeralda says:

    whitelover.. tol2 kene space sket baru leh post testi tuh.. eme br try td… hehe=b pelik tol…. tp kalau kt myspace xyah space…..=b hehe

  116. anna says:

    buat la layout plak…mesti lg rmai org gune…

  117. anna says:

    peace:)

  118. whitelover says:

    ha’a kn..dulu ok je..kt myspace xpnah try..hehe :)

  119. ED says:

    SALAM…RSENYE CUBA LA WAT DLAM BNTUK BANNER.UKURAN MEMANJANG…….
    MSTI ADE GAK YG BERMINAT DLAM BNTUK BANNER

  120. aliaschik says:

    syukran “ED” nice idea…:D

  121. luv purple says:

    assalamualaikum.
    sy nk cadangkn pihak iluvislam wat testi yg ada gambar patung fulla yg pakai tudung tuk kategori muslimah..
    mesti cantik.hehe

  122. achieq says:

    asskm…
    saya nak cadangkan iluislam wat gambar&kata2 hikmah b’kaitan dgn akhlak remaja.
    mesti byk dpt sambutan..

  123. hamba Allah says:

    asallamualaikum…ni nak buat aduan sikit pasal staf kerajaan yang buat maksiat tapi tidak diambil tindakan…berlaku kat daerah kapit,sarawak..seorang muslim yang bekerja di jabatan pendidikan daerah Kapit dan couple pulak bukan beragama islam bekerja di jabatan buruh daerah Kapit…pernah ditangkap oleh rakan serumah apabila sedang melakukan perbuatan yang tidak senonoh pada hari jumaat sewaktu org islam sedang menunaikan solat jumaat..adakah itu akhlak yang bagus apabila seorang muslim sedang beramah mesra dgn seorang yang bukan islam semasa orang islam sedang menunaikan solat jumaaat?…apatah kedua-dua seorang yang waras dan bekerja dengan badan kerajaan…diminta pihak jabatan agama islam membuat permerhatian dan siasatan terhadap pasangan ini…

  124. Fizah says:

    Assalamualaikum..
    Minta buatkan testi tentang bohong, menipu serta menunjuk-nunjuk… Semoga dengan testi islam seperti itu akan menghentikan sifat munafik da kalangan ummah… insyaallah..

  125. Salamu’alaykum..
    maaf,ana berminat nk tahu lbh lanjut mngenai design ni..
    Ana ske design,tpi ana nk tahu andaikata ana sbgi pelajar,komitmen sbgi designer xdpt dberikn spenuhnya..
    jd,rasenye bleh ke?
    tpi..insyaAllah,if ana dpt shapkn sbrapa yg bleh slps design ana dbri kata ptus..
    sbb prkara yg baik dn mmberi manfaat pd diri ni,ana ingin ceburi.. =)
    hrp respon komen ana,scptnye..
    wslm

  126. freshie says:

    salam adik zahra..

    alhamdulillah adik ada minat. minat yg mbuatkan kita jadi cergas ;)
    kalau bimbang xdpt komited, hntrla design bwh title ‘Penyumbang’
    krew2 designer pun kdg2 on off mghntr design sbb msing2 ade urusan sndiri
    yg penting, utmakan yg lebih utama iaitu study
    kalau ade komitmen lain utk dakwah yg lebih fardhiyah, utamakan yg itu
    andai design adik tpilih, admin psti akan pilih juga
    selamat mdesign ;D

  127. faruq says:

    salam, di mana gambar yg menceritakan surah al-adiyat itu ya? puas saya mencarinya..

  128. tk puas hti says:

    npa ek kwn2 sy bg testi iluvislam kt saya tp saya tak penah dapat pon…dah byk org dah cuba…sy mahu testi sya…

  129. ijja says:

    tk puas hti wrote :
    npa ek kwn2 sy bg testi iluvislam kt saya tp saya tak penah dapat pon…dah byk org dah cuba…sy mahu testi sya…

    try bg emel awk..sy try sent kali ni. tq

  130. emeralda says:

    tk puas hati wrote :
    “npa ek kwn2 sy bg testi iluvislam kt saya tp saya tak penah dapat pon…dah byk org dah cuba…sy mahu testi sya…”

    cuba buat camnih =======>
    letak (space) sikit lpas “Dapatkan Mesej Bergambar di Sini (space) ”
    selamat mencuba… eme dh try cam whitelover cakap tuh… it’s works…

    tp kalau nk post kt myspace xyah buat space tuh… copy cam biasa jerk….

  131. asm@m says:

    salam

    boleh buat saiz banner , i mean nak buat jd siggy dalam forum

  132. keman says:

    memang camtu pun…. siap ade bukan pun… mesti lah kan… walau ape yang ade
    setiap hehehe… gitu lah pun yang ade yerk? hmmmm bagus tak tapi itu juga yang berkesan

  133. asm@m says:

    untuk buat siggy, certain forum ada ;limit saiz pixel dia gak, ada yg 400pixel, ape2 la.

    harap dapat create satu

  134. Sham says:

    Assalamu’alaikum! Tahniah & terima kasih diucapkan kerana telah menyumbangkan pelbagai design & menjadi pilihan saya untuk menggunakannya. Disini saya teringin menyumbangkan juga tetapi, saya tidak tahu bagaimana untuk merekabentuknya. Saya mempunyai kata-kata hikmah, hadis dan lain-lain yang ingin berkongsi bersama yang belum lagi tersedia disini. Sekiranya pihak saudara tidak keberatan, izinkan saya mempelajari. Terima Kasih. Wassalam

  135. ijja says:

    Sham wrote : Disini saya teringin menyumbangkan juga tetapi, saya tidak tahu bagaimana untuk merekabentuknya
    >> Sdr.Sham bleh guna software adobe Photoshop / adobe illustrator / apa2 software grafik yg lain..
    bleh blajar guna software2 ni, yg pnting kna rajin belajar, bertanya, dan explore tknik2 utk design.. try bkk kt link ni : http://www.iluvislam.com/v1/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=7408
    http://www.iluvislam.com/v1/forum/viewforum.php?forum_id=12

    Slmt mencuba yea, smga berjaya! :)

  136. reen says:

    assalamu’alaikum..
    saya sangat berminat dengan grafik2 yang ada..teringin jugak nak jdi penyumbang.hehe..insyaALLAH…
    nak bagi cadangan ni…hari tu saya t’cari2 grafik tentang aurat..
    klu ikut kategori,xde..tapi de yang related sket2 dlm kategori muslimah..
    saya harap dapat wujudkan kategori ‘aurat’.
    sekian,semoga diberkati ALLAH..aminn..
    terima kasih..wassalam..

  137. muhamad khalil says:

    assalamualaikum..
    saya sangat berminat dengan grafik2,tp sy na tau bagaimana caranya tuk mendapatkan grafik2 tu..

  138. izzat daniel says:

    assalmualaikum….

    boleh tak terbit jgk satu ruangan
    ‘layout’….??

  139. islamisawayoflife says:

    As-Salam,

    Bagusnya ada inisiatif macam ni. Cuma satu yg mungkin boleh upgrade sikit. Macamana kalau dalam satu satu page tu, letak banyak lagi pilihan design. Yang skarang cuma ada 3 pilihan, agak makan masa untuk tengok pilihan design seterusnya tambahan kalau browser internet tgah slow. Maybe boleh letak up to 10 designs in one page atau pun letak as thumbnail yg user boleh click untuk view.
    Well, juz a suggestion.

  140. khaulah says:

    mana leh kata tak lepas
    sy tak pernah hantar design pun
    just hantar pertanyaan pada email lama jer
    lepas tu dah lama pun
    ms sy belajar lg
    sekarang dah keje pun

  141. aman shah says:

    Assalamualaikum…
    tahniah atas usaha semua krew designer ILI ini…
    karya yang sgt menarik…

    nak buat permintaan…
    iklan berkaitan merokok satu…
    saya cari kat search tak jumpa….

    wasalam….

  142. arsenal fan says:

    salam..
    nk tnye sket..
    tol ke arsenal ad skong israel gak??????

  143. akeen_90 says:

    salam,tahniah krn berjaya membuat satu laman web yg sgt cntek bercirikn islsm!tahniah!semoge kiter samer2 mendapat rahmat dari-NYA insyaallah

    alhamdulillah,taun ni sy buat mother’s day kad sendiri bersumberkan iluvislam.com
    father’s day dah nk dekt,u all x nk wat design untuk fathez gay ker?
    harap sgt dpt sediakan yg cntek n kretif,fathers day dh nk dkat,so,igt t nk wt kd fathez day sndiri trough image2 kt iluvislam.com..terime kaseh byk2

  144. afie1110 says:

    Assalamualaikum
    tahniah buat korang suma sbb sbb dapat buat satu kelainan
    kalau boleh korang tambah la plak ruangan utk layout,background atau imej 3d yg berciri2 kan tamadun Islam.
    harap korang terus buat yang terbaik utk mertabatkan islam…gud luck 4 ur all

  145. fauzi says:

    cuba bincangkan ilmu dan amalan yang dilakukan oleh wali2 allah..pasti banyak sumber tauhid yang menarik..hanya cadangan saje,

  146. mizot says:

    salam….sy saje nk tmbh…xde pown ucapan tuk nurses day…?
    nk beri penghargaan pada dorg yg beri smbgn kpd msyrkt jgk…kekekeke…sy rse cdngn ni xde la rumit sgt kn…kekekek…
    k.tq..salam..

  147. mryoyo says:

    terima kasih di atas usaha murni anda semua. saya syorkan “i luv islam.com” ini dijadikan car sticker …kosnya dibiayi secara sedar dengan menjualnya terus kepada para pengunjung laman ini. ermm… pasti ramai yang berminat!

  148. Nur Hadi says:

    salam… sy sgt bminat dgan website iluvislam… sy nak ber cdgn… ble ka beri peluang tuk yg bukan ahli hntr hasil tulisan mrk kat iluvislam… klu ble… mcm mana caranya? thats all….. TQ..
    _wassalam_

  149. aNiQaH SyA says:

    Assalamualaikum….
    ni blhlah kata ni permintaan syr….
    syr harap sangat iluvislam punyer graphics tu ade kategori baru…
    TQ
    harp maklum

  150. Cikguzie says:

    saya ambik byak kata2 hikmat dari website ini.
    halalkan ye…
    Ini Untuk saya muatkan dlm blog @ web saya. Supaya menjdi bahan renungan.
    terima kasih.
    Moga usaha murni kalian menjadi ibadah di sisi Allah.

  151. D"UnNaMeD says:

    sy cadangkan buat video klip skali.buat video2 yg menginsafkan…dan juga bacaan ayat2 suci al quran,nasyid dan yg berunsur keagamaan….sejarah2 kegemilangan islam,khususnya di malaysia bumi tercinta ini.

  152. mamat adib says:

    assalamualaikum…
    sy rasa memang berterabur sedikit testi y ade..n klo bley diperkemaskan lg mudah untk pemgguna cari….
    n ade y kategori tu cam sikit je….
    rajin2 la ye tmbah kan….hehehe

  153. hana says:

    sy cadangkan agar designkan untuk hari bapa dan hari perpisahan.

  154. Lan says:

    Assalamualaikum..

    1st cantik² sungguh pix dlm iluvislam nih..
    Kalo bley sy nak request ruangan pix request..
    Cam sy, sy nak pix perempuan islam tgh memasak kek@biskut..
    Kalo ada ruangan request camtu..
    Lagik menarik..
    Yelah, x semua orang pandai melukis (cam saya… hehehe)
    Harap dipertimbangkan ler ye…
    email pix direct ke sy pun bley…

  155. Akhmal says:

    Salam..
    ape kate kalau buat gune name and the meaning…
    fhm x?
    mcm mustaqim=jln yg lurus…then letak lah cikit hadis ke, kate2 hikmah ke, nasihat ke…

    ade respon x pasal ni?

  156. Ihsan says:

    salam…………
    1.agar ruangan hadis ni ttambah……
    2.diperkemaskan…..
    3.design dia kena lbh cantik…..
    itu sajer wsalam……

  157. eimany89 says:

    assalamualaikum..
    pertama sekali tahniah kpd semua designers..design mmg cun2 belaka..tapi, saye nak minta pertolongan dan nak memberi cadangan. Boleh tak buat satu design utk iklan or reminder tntg aurat lelaki..terutamenye mase sports..kadang2 tak tau camane nak tegur, geram jugak tgk org2 camni..panjangkan jelah sikit seluar tu….testimonial tntg aurat perempuan punye mcm dah byk..lelaki je kurg atau takde??..jazakallah..:)

  158. BeauTy HiJab says:

    SaLm…
    Sy nK cDngkn supya ILUVSLAM.COM nie…
    Buat 1 FoLdr bouT Frenster or mysace layouts…
    I meaN yg brkaiTn IsLamik La…
    Cz ssh r nk cri layouTs bout Islamic…
    Hrp, pihk ILUVISLAM.COM mnimbngkn cDngn sy…
    WassaLm…

  159. mimie says:

    salam..

    saya harap para designer lebih concern pasal sumber hadis2..dan juga sumber kata-kata ulama’ dan lain-lain..kalau boleh tolong sertakan sumbernya sekali dalam testi tue maksud saya siapa..jika lihat dalam kategori ulama’,kebanyakkannya takda dinyatakan siapakah ulama’ tersebut..malah dalam kategori hadis pun,ada hadis yang tidak dinyatakan periwayatnya..sebelum sesuatu ayat tu diambil,pastikan dahulu sumber aslinya dari siapa..kalau ia adalah chinese proverb misalnya,tulis lah sekali dalam tue..ish..macamane saya nak gtau..jelaskan?..huhu..yelah,ianya bukan sahaja menjaga kemuliaan kata-kata tersebut(terutama hadis dan kata-kata ulama’),tapi jugak bagi sesiapa yang menggunakan testi tersebut,can learn something,’ooo,ni kata-kata imam shafie’..mungkin dari situ,ada yang berminat untuk mengenali imam shafie dgn lebih lanjut..see?dgn testi pun dapat berdakwah kan=)..macam yg korg buat ni..tahniah!..cuma perlu lebih concern..salam ukhwah~

  160. ijja says:

    terima kasih mimie..memang itu juga yang dititik beratkan lam testi untuk kategori hadith, apapun kami akan lebih berhati-hati selepas ini.
    maksudnya kat sini, kena sertakan sekali dari mana sumber / petikan sesuatu ayat itu diambil la kan. terima kasih atas keprihatinan..

  161. ijja says:

    -mizot | May 13th, 2009 at 8:51 am e
    salam….sy saje nk tmbh…xde pown ucapan tuk nurses day…?
    >> InsyaAllah, kami akan usahakan untuk mewujudkan beberapa lagi kategori yang lebih luas skopnya selepas ini.

    -mryoyo | May 14th, 2009 at 1:35 am e
    saya syorkan “i luv islam.com” ini dijadikan car sticker …kosnya dibiayi secara sedar dengan menjualnya terus kepada para pengunjung laman ini. ermm… pasti ramai yang berminat!
    >> InsyaAllah Akan Dibinncangkan oleh para Designer nanti.

    -Nur Hadi | May 19th, 2009 at 8:49 pm e
    salam… sy sgt bminat dgan website iluvislam… sy nak ber cdgn… ble ka beri peluang tuk yg bukan ahli hntr hasil tulisan mrk kat iluvislam… klu ble… mcm mana caranya? thats all….. TQ..
    _wassalam_
    >> W’Salam, setakat ni, hanya ahli iluvislam saja yang mendapat keistimewaan seperti menghantar artikel,dan setiap hasil karya ke laman web ni. Apapun, Nur hadi boleh lah mendaftar dahulu, mudah saja caranya,
    insyaALLAH, banyak manfaat yang akan dapat kita timba dari laman web ini.

    -aNiQaH SyA | May 23rd, 2009 at 7:12 pm e
    Assalamualaikum….
    ni blhlah kata ni permintaan syr….
    syr harap sangat iluvislam punyer graphics tu ade kategori baru…
    TQ
    harp maklum
    >> Untuk pengetahuan Aniqah, perkara ini telahpun di bincangkan oleh para designer, harap Aniqah bersabar, dan teruskan bersama iluvislam.

    -Cikguzie | May 24th, 2009 at 5:06 pm e
    saya ambik byak kata2 hikmat dari website ini.
    halalkan ye…
    Ini Untuk saya muatkan dlm blog @ web saya. Supaya menjdi bahan renungan.
    terima kasih.
    Moga usaha murni kalian menjadi ibadah di sisi Allah.
    >> Amik aje cikgu, semua design yang ada di sini memang di reka untuk kebaikan bersama. Moga bermanfaat.

    -D”UnNaMeD | May 25th, 2009 at 2:40 pm e
    sy cadangkan buat video klip skali.buat video2 yg menginsafkan…dan juga bacaan ayat2 suci al quran,nasyid dan yg berunsur keagamaan….sejarah2 kegemilangan islam,khususnya di malaysia bumi tercinta ini.
    >> InsyaAllah Akan dibawa kemeja perbincangan Para Designer.

    -Lan | May 31st, 2009 at 12:04 pm e
    Assalamualaikum..

    1st cantik² sungguh pix dlm iluvislam nih..
    Kalo bley sy nak request ruangan pix request..
    Cam sy, sy nak pix perempuan islam tgh memasak kek@biskut..
    Kalo ada ruangan request camtu..
    Lagik menarik..
    Yelah, x semua orang pandai melukis (cam saya… hehehe)
    Harap dipertimbangkan ler ye…
    email pix direct ke sy pun bley…
    >> InsyaALLAH akan dibincangkan oleh para Designer.

    -Akhmal | June 6th, 2009 at 3:07 pm e
    Salam..
    ape kate kalau buat gune name and the meaning…
    fhm x?
    mcm mustaqim=jln yg lurus…then letak lah cikit hadis ke, kate2 hikmah ke, nasihat ke…
    >> MasyaAllah..idea yang bernas ni akhmal, InsyaAllah kami akan bincangkan tentang idea ni.

    -eimany89 | June 15th, 2009 at 10:02 pm e
    assalamualaikum..
    saye nak minta pertolongan dan nak memberi cadangan. Boleh tak buat satu design utk iklan or reminder tntg aurat lelaki..terutamenye mase sports..kadang2 tak tau camane nak tegur, geram jugak tgk org2 camni..panjangkan jelah sikit seluar tu….testimonial tntg aurat perempuan punye mcm dah byk..lelaki je kurg atau takde??..jazakallah..:)
    >> InshaAllah akan Dibawa kemeja Perbincangan Para Designer..

    -BeauTy HiJab | June 19th, 2009 at 7:26 am e
    SaLm…
    Sy nK cDngkn supya ILUVSLAM.COM nie…
    Buat 1 FoLdr bouT Frenster or mysace layouts…
    I meaN yg brkaiTn IsLamik La…
    Cz ssh r nk cri layouTs bout Islamic…
    Hrp, pihk ILUVISLAM.COM mnimbngkn cDngn sy…
    WassaLm…
    >> InsyaALLAH, untuk makluman beauty Hijab, perkara ini masih lagi dalam proses perbincangan, iNsyaAllah, pihak designer iluvislam
    akan cuba sedaya upaya untuk menghasilkan design2 yang menarik, bermesej, dan islamik untuk kebaikan semua. Teruskan bersama iluvislam.com, syukran Jazilan..

  162. Hello. I think the article is really interesting. I am even interested in reading more. How soon will you update your blog?

  163. Assalamualaikum…saya disini ingin beri sikit idea ,cubalah idea saya mne tahu berjaya ke.saya ade satu idea yg mne saya simpan jerr…hari ini saya nak luahkan bah kata seindah peribahasa :( pintu rezeki) mana org tahu kan?? cuba la letak peribahasa dan doa penyembuh penyakit dalam embun-embun kata yang nak disampaikan.Insya Allah akan membuatkan seseorg itu ceria selalu….dan dapat kita mengetahui seindah peribahasa dan seindah doa yg akan menyembuh penyakit kita diwaktu kita
    tidak berupaya…ok itu sahaja ..
    sebelum sAya undur diri Assalamualaikum…

  164. Ukhuwahfillah says:

    salam…
    bolehkah sy print out pic designer sahabat dalam blog ni?
    salam ukhuwah

  165. MOHD FAIZ FAYI says:

    Assalmualaikum….iluvislam boleh design bunting untuk dakwah x???? contoh jom solat ke masjid etc……

  166. hamba99 says:

    assalammualaikum…

    takda pilihan untuk melihat gambar yg disusun mengikut kategori: terbaru, paling banyak didownload, paling banyak dikomen, paling banyak diberi rating (ada rating tak? kalau xda, kena buat.), paling popular, designer paling banyak buat, designer paling populer dan sebagainya….. mcm2 ble buat…. gambar di”sort” pun kena ubah skit.. ikut pada terbaru, designer dan lain2 lagi…

    then apa beza dengan bahagian wallpaper? kebanyakan kat sini lagi cantik2…. mungkin boleh disekalikan… then ada size tertentu, satu untuk wallpaper, satu lagi untuk facebook… adjust script kot… tp gambar yg sama… pening lah 2-3 link untuk wallpaper/testi dan lain2.

    then boleh buat untuk firefox skin, dan lain2 software yang berkaitan spt untuk log on screen, boot up screen, mcm2.. boleh iklankan iluvislam.com.. harap banyakkan english.. so lebih banyak capaian dapat….

    teruskan usaha dan tahniah…. alhamdulillah…
    wallahualam

  167. hamba99 says:

    assalammualaikum…

    jumpa lagi… kurang satu lagi bahagian iaitu bahagian jihad…. mungkin boleh tambah lagi pembahagian tersebut spt dalam agama contohnya tasauf,aqidah,jihad, apa lagi ek?… entahlah, pikir2 la yer… sbb dalam agama ni banyak boleh disentuh…. so jika banyak senang nak susun..

    then ana nmpak potensi sangat besar…. cuba address tu tukar skit.. senang org ingat… tak semestinya testi.iluvislam.com… mungkin yang lain, senang ingat tp terus link ke address yg tetap.. mungkin kena beli address tu kot.. tambahkan lagi bahasa inggeris… melayu ni untuk nusantara melayu, cuma untuk outsider bagaimana pula… then perbaiki dari semasa ke semasa… mungkin moderator boleh surf web lain sperti imageshack.us, dan web2 lain, boleh ambil feature mereka yg sesuai… user friendly… itu yg penting, org nak senang je skang ni.. kan ada hadis,”permudahkan…” lupa plak bagaimana hadis tu…

    insya Allah boleh buat lagi lebih banyak produk… cuma kena tetapkan address link tu… ni ada wallpaper, ada testi.. cuba satukan then dalam web yang satu tu buat pembahagian yang sewajarnya… insya Allah boleh….

    ana lihat ada juga permintaan untuk myspace, facebook, friendster code layout.. so ble gak buat tuh… pandai2 la cari kode tu …. pelbagaikan lagi, tetapi didalam satu address ye… yang penting adalah main/ibu web adalah iluvislam.com..

    itu sahaja.. harap ada tindakan proaktif…. smoga kita smua ditetapkan oleh Allah di atas jalan agamaNya.. amin….

    wallahualam
    assalammualikum

  168. Polo says:

    salam
    ape kate upload vedio

  169. ABUADNY says:

    salam,
    saye minat dengan design i luv islam.
    - saye nak guna design i luv islam 2 promote islam.
    - will also promote i luv islam in my product.
    -WHAT SAY U?

  170. hamidi says:

    assalamualaikum…..sya nk ana buat stu design baju tshirt sekolah yg bertema kan islam bleh x????

  171. Assalamualaikum wrt

    Sdr Moderator,

    Merujuk kepada e-card yang terbaru iaitu berkenaan kelebihan Tarawih, saya ingin menarik perhatian bahawa kandungan kelebihan itu bukanlah hadith. Maka tidak terdapat dalam mana-mana kitab hadith berkenaan perkara yang dianggap sebagai ini.

    Mohon pertimbangan utk menarik balik e-card itu dari terus dipamerkan dan seterusnya disebarluaskan kepada pengunjung. Ini bagi memastikan pengunjung sentiasa mendapat informasi yang tepat apalagi jika ianya berkaitan dengan sunnah Rasulullah saw.

    Sekian, wassalam

    arrazzi alhafiz ibn jalaluddin
    Bekas Mahasiswa Akademi Islam
    Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)

  172. amir67 says:

    nak jugak buat design, tapi tak yah la call saya, nanti saya bagi je kat ruangan nie, pas tu amik laa, saya nak bagi free je, itu pun kalu boleh, saya nak cuba..boleh kan?….ee best laa, gambar cu-cun woooo..

  173. Abdullah says:

    Cadangan:-

    Wat satu slide show untuk semua gambar2 yg ada paparkan pada dlm web nie

    Mungkin cadangan nie dah ada…

  174. husyein says:

    kes kenyataan dato’ nik aziz takkan boleh berdiam diri aje nanti masyarakat islam khasnya orang melayu akan terus berpecah belah

  175. luckystar says:

    tolong buat testi ulang tahun perkahwinan bleh tak…harap boleh lah..

  176. farah haneem says:

    assalamu’alaikum
    ana rase sesuai sangatlah kalau ade satu ruangan tentang ukhuah sama ada cerita mahupun artikel dalam ruangan artikel

  177. DYRA says:

    CAM NER NAK BUAT KAD RAYA SENDIRI ?

  178. muzz amieza says:

    salam..sy nk cadangkan wat E-card yg leh gerak n da suara….skrg suka sgt testi2 kt iluvislam…tp rs lg menarik if da yg gerak2 n suara….contohnya yg da suara ayt al-quran ke..sy teringin nk wat gk tp xpndai sgt…..yg arif psl ni cuba la….ni cadangan je…

  179. Hamann says:

    Assalamualaikum,

    Syabas kepada testi.iluvislam.com yang sedikit sebanyak dapat memonopoli arena graphic comment ni. teruskan usaha dan sama-sama kita jayakan usaha yang murni ini.

    graphic comment iluvsilam juga telah banyak digunakan di website kami di http://www.iuneety.com yang juga web social komuniti yang menggunakan aplikasi hebat.

    Sama-sama lah kita majukan agama, bangsa dan negara kita…. insyallah..

  180. akum…. sy nk cadgkn supaya kt sni ade cite tentang sejarah isteri Nabi

  181. anemone says:

    first..thniah suma..cntik je testi kt cneh..tp dia pnya tulisan iluvislam kt bwah tuh besar sngt dong~
    cm xsyok sngt la..
    kalu kcik sket lg lawa..tuje..tenks~

  182. akustar says:

    salam…

    nak bg cadangan sikit… kalu boleh tambah satu lg kategori… AYAT & DOA & ZIKIR kat testi@iluvislam tu…. dlm tuh bleh la.. letakkkan ayat ayat Al_Quran kerr… DOA DOA yang bleh diamalkan ker… zikir… ayat/doa/zikir tuh dlm bhasa arab…….

    huuu.. ok tak???

  183. einna says:

    salam…
    nak tanya,camna kalau nak save dalam komputer untuk simpanan pulak?saya dah cuba save tapi tak dapat.sekadar boleh link dalam facebook sahaja.saya suka pada E-card ini sebab kreatif dan menggunakan kata2 yang begitu mnarik.mohon diperjelaskan..terima kasih.

  184. harap lebih banyak testi berbahasa inggeris direka.. sesuai dengan blog islamik yang guna bhs inggeris.. macam x ngam jer blog dalam bi, tp testi lam bm..

    tx..

  185. husni says:

    Assalamu’alaikum, tuan saya suka blog tuan tapi bila saya tengok iklan nuffnang ada kluar beyonce knowles penyanyi wanita terkenal dari amerika nak buat show di malaysia……saya rasa keliru….Saya faham tuan perlukan dana untuk teruskan website I LOVE ISLAM tapi iklan beyonce tu tak mencerminkankan I LUV ISLAM….
    saya syorkan cari le pengiklan yang boleh beri pendapatan halalan thoyyiba kepada website I LOVE ISLAM KERANA SAYA PUN BENAR2 JATUH CINTA PADA ISLAM. JUSTERU SAYA MOHON TUAN DAPAT PERBAIKI KELEMAHAN INI SEGERA………..KERANA KITA SAMA2 CINTAKAN ISLAM. WE LOVE ISLAM. SEKIAN SALAM SAYANG DARI /LOVE FROM A MUSLIMAH.

    • crown cramascara says:

      salam…….sy tertarik dgn semua nie sbb nilah antara dakwah bil hal yang mampu kt buat bkan setakat pergi ceramah jew memenjang….harap dgn kepelbagain n kekretifan smua ini dapat wujudkan baiah solehah serta melahirkan muslinmin muslimat sejati……

  186. shock_riiiie says:

    semoga allah selamatkan saudara kita di palestine……

  187. lanabulu says:

    Ada tak ttg..
    Ucapan ulang tahun perkahwinan??

  188. thahar says:

    em,setakat ini hanya design utk selamat pengantin baru je yang ada, saudara lana~bulu..

    Ucapan Selamat Pengantin Baru

    InsyaAllah, nnt pihak kami cuba buat ye… InsyaAllah..
    Huhu..

  189. huurul aini says:

    salam.. susahla nk tngok gmbr2.da tkan byk kali da… knape ye??

  190. thahar says:

    maksud huurul aini cmne?
    loading lmbat ke?
    atau mmg gmbar2 testi tak keluar2?

  191. eme says:

    nk tanye admin… ni new look ke page… cam pening sket… x mcm dulu… comment2 yg lama pon xle view… napa ye.e….

  192. thahar says:

    Muhammad Ridha says:
    July 8, 2009 at 6:55 pm

    Assalamualaikum…saya disini ingin beri sikit idea ,cubalah idea saya mne tahu berjaya ke.saya ade satu idea yg mne saya simpan jerr…hari ini saya nak luahkan bah kata seindah peribahasa :( pintu rezeki) mana org tahu kan?? cuba la letak peribahasa dan doa penyembuh penyakit dalam embun-embun kata yang nak disampaikan.Insya Allah akan membuatkan seseorg itu ceria selalu….dan dapat kita mengetahui seindah peribahasa dan seindah doa yg akan menyembuh penyakit kita diwaktu kita
    tidak berupaya…ok itu sahaja ..
    sebelum sAya undur diri Assalamualaikum…

    >> Alhamdulillah.. Terima kasih kerana memberi kami buah idea.. InsyaAllah, lepas ni designer2 akan cuba buat.. TQ :)

    Ukhuwahfillah says:
    July 15, 2009 at 7:59 am

    salam…
    bolehkah sy print out pic designer sahabat dalam blog ni?
    salam ukhuwah

    >> mksud kamu design2 testi wallpaper? ya, kamu bebas menggunakannya utk tujuan dakwah.. :)

    MOHD FAIZ FAYI says:
    July 20, 2009 at 1:39 am

    Assalmualaikum….iluvislam boleh design bunting untuk dakwah x???? contoh jom solat ke masjid etc……

    >> Em, hubungi designer2 secara personal jika berminat..

    hamba99 says:
    July 22, 2009 at 12:58 pm

    assalammualaikum…

    takda pilihan untuk melihat gambar yg disusun mengikut kategori: terbaru, paling banyak didownload, paling banyak dikomen, paling banyak diberi rating (ada rating tak? kalau xda, kena buat.), paling popular, designer paling banyak buat, designer paling populer dan sebagainya….. mcm2 ble buat…. gambar di”sort” pun kena ubah skit.. ikut pada terbaru, designer dan lain2 lagi…

    then apa beza dengan bahagian wallpaper? kebanyakan kat sini lagi cantik2…. mungkin boleh disekalikan… then ada size tertentu, satu untuk wallpaper, satu lagi untuk facebook… adjust script kot… tp gambar yg sama… pening lah 2-3 link untuk wallpaper/testi dan lain2.

    then boleh buat untuk firefox skin, dan lain2 software yang berkaitan spt untuk log on screen, boot up screen, mcm2.. boleh iklankan iluvislam.com.. harap banyakkan english.. so lebih banyak capaian dapat….

    teruskan usaha dan tahniah…. alhamdulillah…
    wallahualam

    >> terima kasih hamba99..
    tentang ‘sort’, pihak web developer kami sentiasa mencuba yang terbaik utk memastikan web ini menarik dan memudahkan.. InsyaAllah, cadangan hamba99 akan diutarakan dan akan dibincangkan oleh web developer team kami..

    berbeza ruangan testi dan wallpaper.. testi adalah untuk diberikan pada kenalan di facebook, friendster, myspace, blog dan sebagainya.. Wallpaper pula adalah untuk desktop background komputer anda.. Testi medium secara online manakala wallpaper pula medium secara offline

    utk yg berkaitan vizualization computer itu, pihak kami belum lagi menyediakan khidmat tersebut.. Mungkin cadangan ini boleh diperbincangkan dalam mmeting designer yg akn dtg.. TQ.. :)

    hamba99 says:
    July 22, 2009 at 2:42 pm

    assalammualaikum…

    jumpa lagi… kurang satu lagi bahagian iaitu bahagian jihad…. mungkin boleh tambah lagi pembahagian tersebut spt dalam agama contohnya tasauf,aqidah,jihad, apa lagi ek?… entahlah, pikir2 la yer… sbb dalam agama ni banyak boleh disentuh…. so jika banyak senang nak susun..

    then ana nmpak potensi sangat besar…. cuba address tu tukar skit.. senang org ingat… tak semestinya testi.iluvislam.com… mungkin yang lain, senang ingat tp terus link ke address yg tetap.. mungkin kena beli address tu kot.. tambahkan lagi bahasa inggeris… melayu ni untuk nusantara melayu, cuma untuk outsider bagaimana pula… then perbaiki dari semasa ke semasa… mungkin moderator boleh surf web lain sperti imageshack.us, dan web2 lain, boleh ambil feature mereka yg sesuai… user friendly… itu yg penting, org nak senang je skang ni.. kan ada hadis,”permudahkan…” lupa plak bagaimana hadis tu…

    insya Allah boleh buat lagi lebih banyak produk… cuma kena tetapkan address link tu… ni ada wallpaper, ada testi.. cuba satukan then dalam web yang satu tu buat pembahagian yang sewajarnya… insya Allah boleh….

    ana lihat ada juga permintaan untuk myspace, facebook, friendster code layout.. so ble gak buat tuh… pandai2 la cari kode tu …. pelbagaikan lagi, tetapi didalam satu address ye… yang penting adalah main/ibu web adalah iluvislam.com..

    itu sahaja.. harap ada tindakan proaktif…. smoga kita smua ditetapkan oleh Allah di atas jalan agamaNya.. amin….

    wallahualam
    assalammualikum

    >> terima kasih sekali lg kpd hamba99.. :)

    utk kategori jihad, setakat ini, kami satukan semuanya dalam 1 kategori seperti Islam, Al-Quran bg memudahkn pencarian..

    Em, ini adalah subdomain daripada ibu website iaitu iluvislam.com supaya tidak lari dari nama web ibu..

    utk penyatuan link, itu akan dibincangkan oleh web developer team..

    utk layout, pihak kami masih belum lagi menyediakan khidmat tersebut.. Mungkin akan dibincangkan dalam mmeting designer yg akn dtg..

    Terima kasih kerana byk cadangan yang bernas dan mantap..
    Terima kasih juga atas segala teguran..
    InysaAllah, kami akna cuba berusah memperbaiki diri kami ke arah yg lebih baik.. :)

    Polo says:
    July 23, 2009 at 1:32 pm

    salam
    ape kate upload vedio

    >> setakat ini kami hanya menyediakan design utk testi dan juga wallpaper.. :)

    ABUADNY says:
    July 31, 2009 at 10:26 am

    salam,
    saye minat dengan design i luv islam.
    - saye nak guna design i luv islam 2 promote islam.
    - will also promote i luv islam in my product.
    -WHAT SAY U?

    >> terima kasih kerana membantu utk menyebarkan iLuvislam..
    yg penting kita ikhlas utk menyebarkan dakwah kerana Allah..

    hamidi says:
    August 6, 2009 at 9:19 am

    assalamualaikum…..sya nk ana buat stu design baju tshirt sekolah yg bertema kan islam bleh x????

    >> hubungi designer secara personal..:)

    arrazzi alhafiz says:
    August 17, 2009 at 10:23 am

    Assalamualaikum wrt

    Sdr Moderator,

    Merujuk kepada e-card yang terbaru iaitu berkenaan kelebihan Tarawih, saya ingin menarik perhatian bahawa kandungan kelebihan itu bukanlah hadith. Maka tidak terdapat dalam mana-mana kitab hadith berkenaan perkara yang dianggap sebagai ini.

    Mohon pertimbangan utk menarik balik e-card itu dari terus dipamerkan dan seterusnya disebarluaskan kepada pengunjung. Ini bagi memastikan pengunjung sentiasa mendapat informasi yang tepat apalagi jika ianya berkaitan dengan sunnah Rasulullah saw.

    Sekian, wassalam

    arrazzi alhafiz ibn jalaluddin
    Bekas Mahasiswa Akademi Islam
    Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)

    >> Terima kasih di atas teguran.. Pihak kami akn mengambil tindakan.. Terima kasih.. :)

    amir67 says:
    August 20, 2009 at 1:36 am

    nak jugak buat design, tapi tak yah la call saya, nanti saya bagi je kat ruangan nie, pas tu amik laa, saya nak bagi free je, itu pun kalu boleh, saya nak cuba..boleh kan?….ee best laa, gambar cu-cun woooo..

    >> Setakat ini hanya designer yang boleh menyumbang.. Berminat? Boleh cuba mohon utk menjadi designer.. Dan memang semua design2 ini dibuat free khas utk semua..:)

    Abdullah says:
    August 21, 2009 at 12:56 am

    Cadangan:-

    Wat satu slide show untuk semua gambar2 yg ada paparkan pada dlm web nie

    Mungkin cadangan nie dah ada…

    >> TQ.. Akan dibincangkan dalam meeting designer yang seterusnya..:)

    luckystar says:
    August 25, 2009 at 1:54 am

    tolong buat testi ulang tahun perkahwinan bleh tak…harap boleh lah..

    >> insyaAllah, akan dibincangkan oleh para designer..

    farah haneem says:
    August 29, 2009 at 12:53 pm

    assalamu’alaikum
    ana rase sesuai sangatlah kalau ade satu ruangan tentang ukhuah sama ada cerita mahupun artikel dalam ruangan artikel

    >> boleh pergi ke ruangan artikel di iLuvislam.com.. :)
    byk di situ..

    DYRA says:
    August 30, 2009 at 1:36 pm

    CAM NER NAK BUAT KAD RAYA SENDIRI ?

    >> boleh menggunakan Adobe Photoshop..:)
    utk lebih simple, gunakan Photo Filter atau PhotoScape..:)

    muzz amieza says:
    September 9, 2009 at 3:56 pm

    salam..sy nk cadangkan wat E-card yg leh gerak n da suara….skrg suka sgt testi2 kt iluvislam…tp rs lg menarik if da yg gerak2 n suara….contohnya yg da suara ayt al-quran ke..sy teringin nk wat gk tp xpndai sgt…..yg arif psl ni cuba la….ni cadangan je…

    >> setakat ini hanya ada testi berbentuk animation.. suara2 tu berat sikit.. hehe.. Nnt nak loading pon lambat.. n slalunya dlm bntuk flash..

    InsyaAllah, akan dibincangkan oleh para designer..

    Hamann says:
    September 18, 2009 at 3:35 pm

    Assalamualaikum,

    Syabas kepada testi.iluvislam.com yang sedikit sebanyak dapat memonopoli arena graphic comment ni. teruskan usaha dan sama-sama kita jayakan usaha yang murni ini.

    graphic comment iluvsilam juga telah banyak digunakan di website kami di http://www.iuneety.com yang juga web social komuniti yang menggunakan aplikasi hebat.

    Sama-sama lah kita majukan agama, bangsa dan negara kita…. insyallah..

    >> TQ Hamann..
    Ya, mari kita bersama-sama memajukan agama kita, bangsa dan negara.. Hehe..
    yang penting, berjuang ikhlas kerana Allah..:)

    shira_humaira says:
    September 18, 2009 at 9:07 pm

    akum…. sy nk cadgkn supaya kt sni ade cite tentang sejarah isteri Nabi

    >> Shira_Humaira.. Boleh lawat di iLuvislam.com di bahagian artikel.. Kalau tiada lagi, apa salahnya kalau kamu cuba menghantar satu..:)

    anemone says:
    September 25, 2009 at 9:34 am

    first..thniah suma..cntik je testi kt cneh..tp dia pnya tulisan iluvislam kt bwah tuh besar sngt dong~
    cm xsyok sngt la..
    kalu kcik sket lg lawa..tuje..tenks~

    >> Tq Anemone..
    Owh, mgkin selepas ini designer kena kecikkan sikit logo iLuvislam.. hehe..:D

    akustar says:
    October 2, 2009 at 2:35 pm

    salam…

    nak bg cadangan sikit… kalu boleh tambah satu lg kategori… AYAT & DOA & ZIKIR kat testi@iluvislam tu…. dlm tuh bleh la.. letakkkan ayat ayat Al_Quran kerr… DOA DOA yang bleh diamalkan ker… zikir… ayat/doa/zikir tuh dlm bhasa arab…….

    huuu.. ok tak???

    >> cuba lihat di kategori zikr..:)

    einna says:
    October 3, 2009 at 12:16 am

    salam…
    nak tanya,camna kalau nak save dalam komputer untuk simpanan pulak?saya dah cuba save tapi tak dapat.sekadar boleh link dalam facebook sahaja.saya suka pada E-card ini sebab kreatif dan menggunakan kata2 yang begitu mnarik.mohon diperjelaskan..terima kasih.

    >> Einna.. Cuma right click pada gambar dan save image..:)

    anahambaAllah says:
    October 5, 2009 at 2:22 pm

    harap lebih banyak testi berbahasa inggeris direka.. sesuai dengan blog islamik yang guna bhs inggeris.. macam x ngam jer blog dalam bi, tp testi lam bm..

    tx..

    >> InsyaAllah, akn dibincangkan oleh para designer..:)

    husni says:
    October 7, 2009 at 9:43 pm

    Assalamu’alaikum, tuan saya suka blog tuan tapi bila saya tengok iklan nuffnang ada kluar beyonce knowles penyanyi wanita terkenal dari amerika nak buat show di malaysia……saya rasa keliru….Saya faham tuan perlukan dana untuk teruskan website I LOVE ISLAM tapi iklan beyonce tu tak mencerminkankan I LUV ISLAM….
    saya syorkan cari le pengiklan yang boleh beri pendapatan halalan thoyyiba kepada website I LOVE ISLAM KERANA SAYA PUN BENAR2 JATUH CINTA PADA ISLAM. JUSTERU SAYA MOHON TUAN DAPAT PERBAIKI KELEMAHAN INI SEGERA………..KERANA KITA SAMA2 CINTAKAN ISLAM. WE LOVE ISLAM. SEKIAN SALAM SAYANG DARI /LOVE FROM A MUSLIMAH.

    >> Sudah diambil tindakan oleh admin..:)

    huurul aini says:
    November 11, 2009 at 9:42 am

    salam.. susahla nk tngok gmbr2.da tkan byk kali da… knape ye??

    >> loading lambat, mungkin.. bergantung pada kelajuan internet kamu..

    eme says:
    November 19, 2009 at 3:26 pm

    nk tanye admin… ni new look ke page… cam pening sket… x mcm dulu… comment2 yg lama pon xle view… napa ye.e….

    >> yup.. new look.. pihak web developer masih mencuba yang terbaik.. bersabar ye..:)

  193. RGM says:

    saya berminat untuk menyumbang rekaan kad

  194. thahar says:

    Kepada RGM:

    Setakat ini hanya designer kami yang boleh menghantar design..

    Apa kata RGM apply utk jadi designer..?
    Boleh meriahkan lagi ruangan testi ini.. :)

  195. Salam,

    Bukan nak komen atau nak buat aduan tapi ingin mengucapkan syabas dan kagum di atas kesudian berkongsi idea dan ilham yang amat memberi manfaat kepada sesiapa yang memerlukannya.

    Teruskan usaha tuan yang murni tersebut.

  196. Omar Din says:

    Boleh tak turunkan ilmu cara-cara membuat code banner atau yang berkaitan dengan kemahiran tuan ke emel saya. Tq!

  197. thahar says:

    >>Penglipur Lara

    Terima kasih..
    Diharap anda terus menyokong kami!:)

    >>Kepada Omar Din..

    Nanti saya bawa soalan ini kepada Web Developer Team..
    Harap sabar menunggu ye..

    Terima kasih.. :)

  198. huwaida says:

    Assalamualaikum!! Sy nk tnye n sekali gus bg idea..(”,)
    Ade x kt dlm iluvislam ni calendar n jam y kreatiff2.?? mcm kt dlm wbsite lain.y bleyy gune ntuk friendster, blog,n dll. Klw xde bleyy x para designer
    tlg cipta n reka? sbb byk calendar n jam x brape mesra ,menarik, n kurang unsur keislaman. dh puas sy cri tp x bape menarik laaa.. sume ni sbb sy t’tarik dgn design2 y dhsilkn para designer.. Hrp cdgn ini dpt dtmbg n dlksanakn.

  199. hmmm.. dahsyat.. saya pengen bisa ngedesign bagus

  200. thahar says:

    Kepada Huwaida:

    Tq atas cadangan saudari.. Best juga cadangan tu..
    InsyaAllah, akan dibawa ke meeting yang akan datang.. :)

  201. Wann says:

    Assalamualaikum..

    Tahniah kepada ILUVISLAM.. design2 sgt cantik dgn ayat yg menyentuh jiwa.. saya cuba nak share dgn kawan2 di facebook dgn link yg disediakan tapi ianya tak keluar.. harap pihak ILUVISLAM.com dapat menyediakan link utk di uploadkan ke facebook.. tq

  202. faruq says:

    terima kasih masa mu bagi kepada ku

    terima kasih seyum mu kepada ku

    terima kasih kebaikan mu terhadap ku

    terima kasih semagat mu yang bagi kepada ku

    sumua itu masih tetap dalam hati ku

    walau pon cinta mu yg tk dapat bagi kepada ku

    dan akhir ini terima kasih atas segala nya

  203. fahmeeda says:

    salam..
    sy ahli bru dlm lmn web ni..
    nk tnya, testi@iLuvislam mmg xblh preview eyh..?

  204. aina says:

    knp xbleh nk downlood gmbr2 msk dlm tagged?

  205. FAIZ says:

    kENAPE x bloleh preview ye

  206. salam………………..

    saya harap pihak iluvislam dapat mengeluarkan baju untuk ahli-ahli iluvislam………… biar pun kena byaran ;) …..

  207. salam.. sy nk beri cadangan tuk kongsi cerita juga gambar2 mengenai april fool agar lebih ramai umat islam yang sedar akan maksud sebenar april fool.. harap ada maklum balas..

    terima kasih..

  208. sekadar ingin berkongsi..

    “di jalan Allah, persahabatan ini bukan milikku dan bukan jua milikmu.. persahabatan ini adalah perancangan Allah yang mengetahui segala rahsia.. kerna Dialah.. aku mengenalimu dan kerna Dia jua telah menetapkan kita mengukir kenangan pahit manis.. persahabatan ini telah terisi dengan kenangan yang sudah pasti tak dapat diubah dan diundur kembali..”

  209. thahar says:

    kepada WANN;

    Untuk pengetahuan WANN, setakat ini kami hanya menyediakan kod untuk testimonial dan komen seperti di Friendster, Myspace dan lain-lain.

    Oleh kerana Facebook sedikit berbeza daripada laman sosial yang lain, anda tidak boleh attach gambar tersebut di komen kerana kod yang disediakan tidak sesuai dengan sistem yang digunakan Facebook.

    Apa kata anda upload design testi di album anda, kemudian tag kawan-kawan anda pada testi tersebut. Dengan cara ini juga, anda dapat berkongsi dengan kawan-kawan anda..:)

    kepada FAHMEEDA dan FAIZ;

    Salaam..
    Em, maksud anda preview yang bagaimana, ya?
    Kurang jelas soalan anda.. :)

    kepada AINA;

    Saya sudah ajukan masalah ini pada group designer.
    Apa-apa keputusan, akan diberitahu kemudian..
    Harap sabar menunggu.. :)

  210. hajar says:

    saya ingin mencadangkan agar anda mengadakan page yg ade bahasa jawi..agar kita semua semakin mahir bahasa jawi..

  211. askum…bole tak buatkan perbincangan mengenai masalah rumah tangga di mana suami terlalu pentingkan kawan2 berbanding isteri sendiri…

  212. thahar says:

    Kepada Hajar:

    Boleh utarakan cadangan ini di website utama. iLuvislam.com.
    Testi.iluvislam ialah sub-domain kepada iLuvislam.com.. :)

    Kepada Siti Hasnida Jahari:

    Saudari boleh cuba cari perbincangan ini di forum website utama, iLuvislam.com.
    Banyak perbincangan di situ. Harap dapat membantu anda. :)

  213. ainulM says:

    slm wrt.
    hopefully semua tetap dlm Islam, tak kira makan, tidur, rest, etc…

    nak cadangkan, ok ke kalau ubah cop iluvislam? kepada yg lebih kecil dan tersembunyi. sbb iAllah faham iluvislam nk komersialkan nama tp at the same time nmpk distracted utk letakkan kt mana2 as wallpaper etc. yg nak di focuskan adalah msg dlm wallpaper pics tu kn, instead of nama iluvislam tu? janganlah kerana gara-gara cop, tak tersampai maksud yg lagi perlu dipentingkan. wallahua’lam. maaf sgt dan mohon pada Allah yg komen ini betul keranaNya dan bukan kerana sbb lain. mohon taufiq.

    ainulM

    • teacher nur says:

      salam… saya rasa tak ada masalah tentang trademark i luv islam itu… sometimes, kalau kita lihat secara positive, bagus supaya tahu ‘pengusaha’ disebalik sesebuah karya itu, jadi kita tahu siapa yang bertanggungjawab… selain itu, kredit kepada mereka atas usaha mereka, jadi, pada siapa yang mendapat manfaat dari nya boleh doakan kesejahteraan kepada tenaga penggerak iluvislam dari kita tak nampak dan kita tak tahu, then kita tak ingat nak doakan mereka. wallahualam juga… bagi saya, ia usaha yang bagus, maka teruskan selagi tidak ada mudharatnya pada mereka yang mengusahakan gerakan dakwah ini

  214. thahar says:

    Kepada Ainulm:

    Cadangan anda akan dibawa ke meeting yang seterusnya. Terima kasih di atas teguran. :)

  215. salam pertama kali kat laman ni
    x delah komen yang menari coz anda lebih expert,teruskan keunikan dan kebolehan anda dalam menghasilkan karya yang menarik bg memikat para peneroka karya2.2 je laa.taa

  216. anda sebagai peneroka karya,bolehkah kalau nak belajar dari anda tentang cara cara nak letakan karya kat laman ni?

  217. Thahar says:

    Kepada Izan:

    Terima kasih kerana terus menyokong kami dalam menyebarkan dakwah secara kreatif di alam maya ini.

    Berkenaan karya yang mahu disertakan dalam web ini, izan boleh sama ada:

    1) Memohon untuk menjadi designer – Lihat menu di atas sekali, dan klik ‘Jadi Designer @ Penyumbang?’

    2) Menghantar karya di bawah nama ‘Penyumbang’. – Boleh hantarkan kepada people@iluvislam.com.

    Terima kasih.. =)

  218. JJ says:

    Salam…
    Tumpang tanya….mana hilang fadilat solat tarawih yg sblm ni ada kat dlm ni?

  219. ahmadre says:

    salaam,
    requesting approval to use your beautiful pix and graphics for our Surau – dakwah – particularly those related to Ramadhan.
    They are very nice and beautiful – great work!
    wassalaam

  220. syaza says:

    Salaam.. Saya rasa ada sesuatu yang tak kena dengan Kategori di sebelah kanan ni. Tidak ada masalah dengan link. Tapi saya rasa kategori “Alam Semulajadi” ni tak sesuai namanya. Alam ini tidak terbentuk dengan “semulajadi”. Ia terbentuk dengan kekuasaan ALLAH subhanahu wa taala. Bagi nama lain. How about “Alam Ciptaan Tuhan”?
    Sebab kami pernah ditegur tentang ini. Maka saya ingin sampaikan kepada pihak anda. Maaf andai saya ada khilaf..
    Wassalam

  221. Thahar says:

    Kepada JJ:

    Testi untuk “Fadhilat Solat Tarawikh” telah dipadam kerana terdapat kekeliruan. Hadith yang digunakan tidak sahih. Harap maaf, ya.. =)

    To Ahmadre:

    Feel free to use iLuvislams’ design in this site.
    The designs are belong to ummah since our motto is ‘Design for Ummah’

    Thank you for support us. =)

    Kepada Syaza:

    Terima kasih kerana menegur. Pihak kami akan mengambil tindakan.

    Teruskan menyokong kami untuk berkhidmat untuk umat Islam. =)

  222. miss says:

    nanti boleh tak buat e-kad ikut design yang kami suka….nak letak gambar sendiri…

  223. teacher nur says:

    assalammualaikum… saya berhajat untuk print testi dan design2 wallpaper sebagai leaflet/card untuk digunakan sebagai bahan dakwah… boleh ker? kalau boleh, saya perlukan hi-res version, dengan siapa yang berurusan untuk hal ini?

  224. Thahar says:

    Kepada Miss:

    Kami tidak menawarkan perkhidmatan sebegitu secara awam. Dibimbangi ramai yang membuat permintaan dan tidak menang tangan untuk menunaikan semua permintaan.

    Jika saudari mahu, minta kepada sesiapa designer untuk meminta tolong saudari. InsyaAllah, kami sudi membantu.

    Kepada Teacher Nur:

    Waalaikumussalaam.

    Sangat dialu-alukan. Semoga dakwah dapat disebarkan melalui media kreatif.

    Untuk hi-resolution;

    Testi E-kad maksimum 600 piksel lebar sahaja. Jadi jika mahu kan hi-resolution, boleh ambil dari http://www.wallpaper.iluvislam.com.

    Di situ ada beberapa resolusi yang tinggi yang boleh ukhti ambil. Jika tidak cukup resolusinya, untuk print a4, cuba hubungi designer yang design wallpaper itu dan minta resolusi yang diingini. InsyaAllah, akan dibantu.

  225. Dhiast says:

    A’kum,

    Saya mohonmaaf dulu. Saya seorang pembekal t-shirt dari pulau pinang. Saya Ingin bertanya pada saudara, design yang terdapat disini byk cantik2 dan berfaedah jika d cetak pada t-shirt budak dan dewasa. Sekiranya saya ingin mencetak design yang ada d sini adakah caranya supaya saya dapat berhubung dengan saudara. Terima kasih. wasaalam

    • Zulhafidz says:

      Waalaikumussalam wbt.

      Perkara ini saya telah panjangkan kepada Presiden Iluvislam.com, beliau akan menghubungi Pihak Dhiast dan Lagenda T-shirt dalam masa terdekat insyaAllah.

      Pihak iluvislam amat berminat dengan cadangan tersebut.

  226. Thahar says:

    Kepada Dhiast:

    Itu saudara perlu berhubung dengan Presiden iLuvislam sendiri, Saudara Imran Koyube. Boleh contact di sini. >>http://www.iluvislam.com/hubungi-kami.html

    Kami hanya mendesign. =)

  227. mujahidah smasid says:

    assalamualaikum..saya ingn brcdg bnykkn buat design wnita yg pkai pudh dn bnykkn kartun2 islamic dlm lmn web iluv islm niey…dn satu lg bnykkn nasyid2 brtemkn islm..mrlh sme2 brjuang demi mnggkn agm islm.ALLAHUAKBAR..

  228. Nuni says:

    Assalamu’alaikum. Saya lihat di salah satu testimoni di kategori Motivasi yg dipakai Lagu Band Indonesia UNGU yg judulnya SURGAMU.

  229. selamat hari raya aidiladha kepada umat islam…dan saya berharap iluv isla.m dpt mengeluarkan edisi yg terbaru bg bulan ini…….aminnnn…saya ada sebuah pantun khas buat i luv islam…

    ayam sedang berkokok,
    lembu sedang gementar,
    unta sedang bersedia untuk sembumyi…bersedialah untuk berkorban,,,ha..ha…
    selanat menyambut hari raya aidiladha….

  230. Macam mana nak letak Wallpaper dlm Facebook or dlm Computer…..

    • Zulhafidz says:

      Aida farhanah, untuk wallpaper, aida boleh ke wallpaper.iluvislam.com, kemudian pergi ke link gambar berdasarkan resolusi (saiz) yg nak contohnya 800×600, click situ dan akan keluar gambar yg diinginkan, right click dan set as desktop background. jadi wallpaper di pc aida insyaAllah.

  231. Solahuddeen says:

    mungkin saya terlepas pandang, atau tidak tahu akan kewujudannya. boleh tak pihak saudara/i meletakkan butang share untuk memudahkan bahan2 dari website ini senang untuk dikongsi di mana2 laman sosial contohnya facebook.

    sekian terima kasih.

    *keep up the good work

Post your comments